Vaječníky

Dobrý den! Již od léta mám problémy s bolestmi podbřišku (vaječníků), přidaly se problémy se zažíváním, bolulička na krku, dýchací obtíže. Mám strach zda by se nemohlo jednat o rakovinu vaječníku. Gynekolog mi udělal pouze ultrazvuk a stěry (žádná krev, moč). Vaječníky jsou dle ultrazvuku čisté a bez problémů. Stačí toto k vyloučení možného nádoru i když mám tolik příznaků? Nemohli by potíže popř. souviset s mykózou či chlamýdiemi? Mám od té doby totiž svědění vždy před menstruací, které jinak zmizí, ale stěry byly v pořádku. Mohla bych mít problém s kvasinkami i přesto? Nebylo by vhodné pro neustálé problémy s břichem vhodné udělat CT či MR? Lékaři se k tomu však nemají. Děkuji moc, omlouvám se za rozsáhlý dotaz.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte pravidelnou menstruaci, s největší pravděpodobností se o nádor vaječníků jednat nebude. Přesto bych znovu doporučoval kontrolu jak na gynekologii, tak i na chirurgii/gastroenterologii, podobné příznaky mívají i chronické střevní záněty.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: