Vakcíny phostal a umělý testosteron

Dobrý den, jsem silný alergik a můj imunolog mi doporučil vakcíny Phostal. Užívám doping konkrétně injekční Testosteron. Nemůžou se tyhle 2 látky navzájem ovlivnovat ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vakcína Phostal není momentálně na trhu dostupná. Aplikace testosteronu není kontraindikací při podávání alergenových vakcín. Určitě bych oba preparáty neaplikovala ve stejný den.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: