Varixy v břiše

Dobrý den mám takový dotaz.Je mi 17 let a už cca 1-2 roky mě pobolívá v podbřišku a občas je to až taková prudká bolest.Dnes jsem byla na gynekologii,kde mi na ultrazvuku našli křečovou žílu v břiše.Před měsícem jsem vysadila antikoncepci.Myslíte,že by křečová žíla mohla vzniknou po vysazení nebo už je tam déle?Gynekolog mi dal léky Diomax a řekl,že to není nic hrozného.Myslíte,že to těmi léky vymizí nebo se může stát,že by se mi zvětšila a musela se vyoperovat?Mám Leidenovu mutaci při které se nedoporučuje HA.Myslíte,že kdybych jí někdy brala,tak by to mohlo způsobit,že by mi ta křečová žíla praskla nebo by se mi tím zhoršila? Předem děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Nález varixů v oblasti dělohy je poměrně častý nález , s největší pravděpodobností je tam již delší dobu a rozhodně to není důvod k operaci, Diomax není lék, ale potravní doplněk a měl by zpevňovat cévní stěnu, při Leydenské mutaci je podávání antikoncepce kontraindikováno,a neměla by jste ji užívat.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: