Varixy v malé pánvy

Dobrý den, Je mi 20 let. Vnitřní křečové žily mi byli zjištěny v 17, po sérii různých vyšetřeních zakončených diagnostickou laparoskopií. Byl mi nasazen Detralex, který mi bolesti zezačátku utěšil. Další roky jsem ho střídavě vysazovala, ať si na něho mé tělo moc nezvykne. Poslední dobou se mi ale bolesti dost zhoršily. Detralex už nezabírá. Kromě obvyklých krutých bolestí se mi na rukou i nohou objevují vyditelné zelené spletence jako nikdy dřív. Křeče jsou k nevydržení. Když jsem byla na diagnostické laparoskopii tak mnou byli překvapeni, jednoduše „že tohle ještě neviděli“. Jsem na to prý mladá.. Bohužel se to zhoršuje a já nevím co s tím. Mohla bych si nechat odebrat dělohu a bolesti by prý ustaly. Žíly by neměly na co „tlačit“. Jelikož je mi ale 20 let tak se nechci vzdát možnosti mít dítě. Ikdyž mi doteď nikdo nedokázal říct jakou mám procentuální šanci ho mít, když mám varixy omotané kolem dělohy. Chtěla bych se tedy zeptat zda můžu mít dítě. Aspoň procentuálně. A zda existuje ještě jiná léčba něž léky. Třeba v této době jenom experimentální. Děkuji

Odpověď odborníka:

Procentuálně to není možno vyjádřit, samotné varixy by neměly mít na otěhotnění vliv spíše by mohly znamenat komplikaci v graviditě, jiná ani experimentální léčba než léky a případně operace bohužel neexistuje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: