Vazy

Dobrý den, měl bych dotaz, zda může ortoped rozeznat pouhým ohmatem ruky, zda mám po úraze vazy v pořádku a že mi pak stačí bandáž elastickým obinadlem a nikoliv orthéza. Děkuji JM.

Odpověď odborníka:

Pohmatem se lecos vyšetří, dále při pohybu i vyhmatá, zvlášt důležitý je nenormáoní pohyb hlezna. Je nutno podotknout, že v dávných dobách se léčily i zlomeniny zevního kiotníku elasstikem a většinou s úspěchem. Dnes elastik nebo ortézka je metodou volby.při poraněních měkkých tkání hlezna. Pro úplné přerušení vazu je stále nejlepší sádrový obvaz.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: