Velikost plodu

Dobrý den, prosím o vysvětlení...Na UTZ v 21+2 tt mi byly naměřeny hodnoty BPD 46(19+6), HC 173(19+6), AC146(20+0), FL 36(21+2)..staří podle prvních UTZ je 21+2..Když se doktor podíval na tu zprávu, řekl, že se mu ty velikosti vůbec nelíbí a na můj dotaz, zda-li je vše v pořádku mi řekl, že na to není schopný odpovědět... Zname ná to, že mimi bude mít nějakou vadu? Je mi 27 let a je to 2těh, první bylo v pořádku. Děkuji za odpověď. Na další UTz jdu za 3 týdny, mám strach, že je něco špatně...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledky tohoto vyšetření nesvědčí pro vadu plodu. Pro kontrolu růstu miminka je vhodné vyčkat dalšího ultrazvukového měření. Menší velikost plodu může být ovlivněna i geneticky v tom smyslu, že malí rodiče mají malé děti. Pokud Vás zajímají zkratky, BPD je vzdálenost temenních kostí, HC je obvod hlavičky, AC obvod bříška, FL délka stehenní kosti. Na základě těchto parametrů je možno spočítat předpokládanou hmotnost plodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
reakce | Od: Lucie | 14.7.2013 06:37
Dobrý den,mám stejný problém,byla sem na amniocentéze,hlavička a
bříško retardují cca o 2gestační týdny.Dá se nějak zjistit,jak paní
dopadla?Mám strach...Děkuji
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vyrážka Popisem Vam cely moj problem. Zacalo to asi pred mesiacom. Boli sme na...
  • Steatosa jater Dobrý pane(í) doktorko(e), obracím se na Vás s dotazem ohledně...
  • Naražená žebra Před třemi týdny jsem si narazila žebra. Byla jsem u lékaře a na...
  • Pilulka proti početí Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při...
  • Naražená žebra Je to deset dní co jsem spadl asi tak z metru na novodurovou...
  • Kousnutí nutrií Dcera krmila nutrie v rybníku a jedna ji kousla do prstu. Ranka...
 
Naposledy čtené: