Velikost plodu

Dobrý den, dnes jsem byla u svého lékaře na kontrolním UTZ kvůli velikosti plodu. Minulý měsíc totiž zjistil, že jeho velikost neodpovídá stáří asi o týden a půl. Dnes byla situace vpodstatě stejná. Měla bych být ve 24.tt, ale dle velikosti je plod jen 22+1. Proto mám jít opět za dva týdny na UTZ. Můžete mi prosím říct, čím to může být způsobeno a jestli hrozí např. nějaká genetická vada? Screening v 16.t vyšlo v pořádku, srdeční vady taky. A pokud bude problém přetrvávat, co mě může čekat? nějaké testy, hospitalizace..?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z dotazu jsem nepochopila, jestli se najednou plod "omladil", nebo prostě jestli se nyní začalo mluvit o tom, že plod vypadá mladší, než je vypočítaný termín početí. Obecně menší růst plodu může být způsoben především poruchou placenty, co se týče zásobování plodu živinami. Další možností je, že jste počala později, než se dosud předpokládalo (??? to právě nejde z dotazu odvodit; pak by nebyla "porucha" na straně plodu a placenty, jednalo by se jen u úpravu výpočtu - běžné). Budete určitě dále kontrolována ultrazvukem a pokud by bylo potřeba jakékoli jiné vyšetření, ošetřujíc lékař Vás bude informovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: