Velikost plodu

Dobrý den, Porodila jsem plánovaným cís.řezem, jelikož předpokládaná váha byla dost nad 4kg. Váha byla po porodu jen něco málo přes 4kg. Jsou důležitější rozměry měření (BPD v 38tt bylo 102 a hc375)? Je BPD nad 100 hraniční hodnota pro spontánní porod?Ještě by mě zajímalo, jestli lordoza může způsobovat problémy při spontánním porodu.Děkuji

Odpověď odborníka:

Možnost porodu přirozenou cestou nezávisí jen na jednom parametru, vždy se posuzují dohromady faktory matky i plodu. Zvýšená lordosa může vést k obtížím a bolestem při a po porodu, ale není vyloženě překážkou. Ale opět závisí na jejím stupni a kombinaci s dalšími ev. rizikovými faktory.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: