Velikost plodu ve 32tt

Dobrý den, chci se zeptat....byla jsem teď u své gynekoložky na utz a tam mi řekla že plod je malý a řekla že jinak je vše v pořádku, řekla mi že je to tím že já jsem při svém narození vážila jen 2700kg a že je to v genech...nic víc mi neřekla..bojím se abych plod špatně nevyživovala..ale nic takového neříkala takže má pravdu s tím, že je plod malý protože já jsem byla taky malá??sestra taky vážila jen 2700kg,narodila se ale o dva týdny dřív..děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velikost plodu je jistě ovlivněna geneticky. Pokud vás lékařka ujistila, že je plod v pořádku, určitě to tak je. Dítě narozené 2 týdny před termínem porodu (tj. 40+0 t.t.), je dítě donošené.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
velikost plodu | Od: jana | 1.5.2016 08:54
Dobrý den jsem v 33tt a malička přestala růst co
s tím? Mám 33 cm a 1560 g.poraďte mi co jíst
aby se maličké začalo zas dařit lépe děkuji.
reagovat
re:velikost plodu | Od: uLékaře.cz | 13.5.2016 09:03
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Co to znamená „normální osídlení kůže a sliznic“?
Vedlejší účinky biologické léčby často postihují kůži
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Články: Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Trávíte v nočních hodinách...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: