Velikost plodu v 14. týdnu

Vážený pane doktore, minulý týden jsem byla na ultrazvuku, dle poslední menstruace jsem byla 13+4 dle CRL prý 13+3. Nicméně to bylo 6,6cm. Přijde mi to (i podle tabulek na internetu) dost málo. Já mám za sebou dvě neúspěšná těhotenství, tak jsem teď ze všeho asi zbytečně moc vyplašená. Také jsem se chtěla zeptat, zda je možné zachytit srdeční akci plodu pomocí fonendoskopu a přibližně od kterého týdne. Děkuji a přeji pěkný den, Martina

Odpověď odborníka:

Ozvy plodu dopplerovým přístrojem zachytíte cca od 10 týdne, jinak nevím co se vám nezdá, velikost plodu podle posledních menses koreluje a naměřenou CRL takže je vše v pořádku příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: