Viróza

Dobry den pred 3 tydny jsem prodelala virozu.mela jsem rymu,kasel,chrapot a zvysenou teplotu.lekarka mi napsala antibiotika,ale ani po dobrani mi neni moc dobre.jsem neustale unavena,mota a boli me hlava.jsem neustale ve stresu a nemam moc silnou imunitu.lekarka mi doporucila jeste tyden odpocivat.pred casem jsem prodelala mononukleozu.myslite,ze se mi mohla vratit?predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, návratu mononukleózy se obávat nemusíte, případná "reaktivace" choroby se neprojevuje potížemi popsanými ve Vašem dotazu. Je ale pravda, že pokud jste mononukleózu prodělala nedávno, může to mít vliv na delší průběh zotavování z jiných infekčních onemocnění a řádný odpočinek je pak k doléčení nejpodstatnější věcí. Je ale například možné, že příčinou Vašich potíží je typ infekce, na který použitá antibiotika nefungovala dostatečně dobře nebo šlo o jejich nedostatečnou dávku (píšete, že šlo o virózu a Váš popis by tomu odpovídal, ale vzhledem k tomu, že jste dostala antibiotika, soudila Vaše paní doktorka zřejmě na bakteriální zánět dutin nebo průdušek). Pokud tedy máte trvající potíže a stav se nelepší, nezbývá než obrátit se na Vaší praktickou lékařku znovu a domluvit se s ní na úpravě postupu. Doufám, že se Vám brzy uleví!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x