Vliv dedicnosti na velikost penisu

Zdravim Vam, zajimalo by me, co presne ovlivnuje fakt, ze nekomu naroste vetsi a nekomu mensi penis. Muj problem je, ze kdyz jsem mel byt v puberte od 13 let az 17let tak jsem byl opozden. V 15 letech jsem jeste nemel ochlupeni. Proc lekarka pri prohlidce v 15 letech nepredepsala adekvatni lecbu. Musela moc dobre vedet, ze je vyvoj opozden, ze mi to bude komplikovat zivot. K cemu je nejaka prohlidka, kdyz lekar nic neudela. Uz jsem smirenej ,ale stve me to. V zivote uz jsem se diku tomu o hodne pripravil. Nepotrebuju super kladu, pouze prumer. Takovy reci, ze na velikosti nezalezi me vubec nezajimaj. To sou jen kecy. Otec je dobre vybaven a matka je drobne postavy. I deda z matciny strany byl mensi a drobnejsi postavy. Je zajimavy, ze napr. kamarad ma kolem 170cm, ale je nadprumerne vybavenej. Vydel jsem ho v plakach a muj odhad je, ze co ma on v klidu ja nemam ani v erekci. I jeho zena to v zertu neprimo zminila. Diky tomuto problemu jsem se leta uziral, mohl jsem zacit delat sport jako hokej i fotbal. Na zimaku si me na verejnem brusleni odchytli a nabizeli mi, jestli bych nechtel zacit hrat. Zamozrejme jsem to odmitl, s tim ze nemam postavu, ale to nebyl ten duvod. Zkratka bych se ve sprse stydel a moje sebevedomi by bylo na nule. Stejne i fotbal. Moje vaha je 70kg, vyska 180cm, v erekci 13cm-14cm Cili moje dotazy 1) co ovlivnuje rust penisu 2) da se rust ovlivnit 3) proc sou prohlidky v 15 letech, kdyz je lekar ignorat a nic nedela, aby pomohl 4)ovlivnuji geny rodicu rust penisu Byl jsem u urologa, ten rikal, ze je

Odpověď odborníka:

Růst penisu je ovlivněn především hormonálně a geneticky. To ovšem neznamená, že musíte mít penis velký jako otec nebo dědeček. U chlapců startuje maximum vyspívání právě kolem 15 let. Podle výšky a váhy jste zcela normální postavy a žádná porucha vývoje ani zanedbání lekařem u vás není. Úkolem lékaře při preventivní prohlídce není v žádném případě kontrola velikosti penisu při erekci. Mimochodem republikový průměr penisu při erekci se odhaduje na 14cm. Bohužel Vám současná medicína nenabídne účinnou a bezpečnou metodu ke zvětšení penisu.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: