Vodnatý průjem

Dobrý den, chtěla sem se zeptat už 3 den mám vodnatý průjem spíše jen ta voda. Beru prašky endiaron ale nic se nezměnilo. Nevím čím to může být, jinak se cítím v pohodě. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mio! Řídký vodnatý průjem může způsobit otrava jídlem (což je v případě vícedenního průjmu nepravděpodobné), stejně jako nějaká přenosná "breberka". Běžné jsou střevní chřipky (virové gastroenteritidy), ale i bakteriální průjmy způsobené např. campylobacterem nebo salmonelou. Endiaron může pomoci pouze na ty bakteriální průjmy. Vhodné jsou probiotika v tabletách, která můžete koupit v lékárně. Ta mohou pomoci u všech druhů průjmů. Podle popisu nejspíš připadá v úvahu virový průjem... Hodně pijte, lépe po malých množstvích, pijte dost minerálek a nesldkých čajů. Nemáte-li hlad nejezte, pokud chcete, pak suchá houska, suchá rýže uvařená s nastrouhanou mrkví, banán. Jezte málo. Potíže by měly ustoupit do několika málo dní. V případě pochybností nebo zhoršení stavu k lékaři.

 
Líbí se vám odpověď?
+56 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: