Vřídek? syfilis?

Dobrý den, pane doktore, cca před čtrnácti dny jsem měl první nechráněný styk se svou novou přítelkyní, přičemž dnes ráno jsme spolu také "spali". Odpoledne jsem si u kořene penisu všiml vřídku (cca půl centimetru), který tam ráno nebyl (ale také mohl vzniknout jen "blbnutím" v postýlce). Vymáčkl jsem z něho hnis a zakapal teatreeoilem. Nyní se to zanícené místo pomalu zlepšuje, nepřipadá mi už ani nějak obzvlášť zatvrdlé, ale zase se mi nelíbí, že mne to vůbec nebolí, (ani když to zmáčknu). Ve všech článcích píšete, že když to nebolí, může to být syfilis... přítelkyně navíc před časem měla sice chráněný, ale přesto podle mne rizikový styk. Má otázka je, jestli se mám strachovat, že to může být syfilis, když to sice nebolí, ale během zítřejšího dne to již úplně vymizí, tj. jestli se syfilitický vřed může v některých případech zhojit během 1 - 2 dnů od chvíle, kdy se vytvoří, tudíž jestli s tím radši mám jít, i když to zmizí, třeba pozítří k dermatovenerologovi, jak všem doporučujete...

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně o syfilis nepůjde, to byste měl skutečně velkou smůlu. U syfilis žádný hnis z primárního projevu neteče, je to pouze taková eroze s navalitými okraji, za 2 dny by se jistě nezahojila. Ale k lékaři zajděte i v případě, že se to zhojí ( na krevní testy), i když se to nezhojí (předepíše vám mast).

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: