Vyčnívající kousek kosti po amputaci

Dobrý den, před mněsícem jsem při úrazu přišel o část malíčku na pravé noze a i po opětovném přiširí se malíček po 14 dnech léčby musel amputovat.Cjirurg provedl zkrácení kosti a plastiku, ale po týdnu od vynětí stehů (je pravda že jsem moc nedodržoval klidový režim a občas nechtě na nohu došlápnul) se mi v pahýlu objevil kousek vyčnívající kosti a je dost nepříjemný na dotek obvazu či gázy, mám požádat chirurga o novou plastiku?

Odpověď odborníka:

Určitě by ted někdy měl chirurg pahýl vídět, skontroluje hojení a sezná, zda bude nutná re-operace, znovuoperování, nevím totiž, zda bude ještě plastika nějak možná (dostatek tkáně pro překrytí kosti). Bylo by to ale nanejvýš vhodné, protože kost dráždí nejen okolní tkáně, ale v podstatě jde potom o otevřenou ránu, není možné plné zhojení a pořád hrozí infekce. Pokud by lékař tvrdil, že to možné není, zajděte si na jiné chirurgické odělení pro tzv. "second opinion" /druhý názor, víc hlav víc ví a každý může mít názor trošku jiný, hodně záleží na zkušenostech chirurga/, ev. na chrurgii s oddělením plastické chirurgie, kde by se na vás podívali. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x