Vynechávání menstruace v přechodu

Vzhledem k věku mám nepravidelné ale silné krvácení,nyní 2x po 77 dnech.Pí. dr.mi předepsala Klimonorm,ovšem po prostudování letáku,mám obavy z vedlejších účinků. Nemohu se rozhodnout,zda je to bezpečné, nebo zda mám čekat,až mi menses ustane samovolně.Prosím o radu.

Odpověď odborníka:

Tyto hormony se nasazují o žen v menopauze, které mají závažné problémy (velké návaly, bolesti či silné krvácení při menses, osteoporosu) apod. Pokud jste po gynekologické stránce jinak v pořádku a vaše nepravidelné krvácení vás nadměrně naobtěžuje, nechte tomu přirozený průběh. Dříve ženy nebraly nic a přechod proběhl přirozeně i bez léků. Můžete ev. zkusit některý přírodní volně prodejný preparát s fytoestrogeny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: