Vynechávání srdce

dobrý den, po porodu mi zjistili tachykardie, měla jsem je asi 6x,dceři je rok a půl...ty zmizeli ,ale objevilo se vynechávání srdce s takovou dušností kdy to srdce jakoby venechá, pociťuji to tak jako kdyby mi nekdo stiskl tepnu a opět pustil., mám to asi 10 dní tak 3x zaden, hlavně ráno a večer.., co můžu dělat aby se to nedělo?..měla jsem asi před půl rokem krevní testy na vše co asi jde, holtr,ekg,echo (vše v pořádku), měla bych navštívit lékaře a znova jít na toto vyšetření?je nutné brát prášky? může to odeznít jako ta tachykardie?a není to nebezpečené? děkuji moc šárka...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi pravděpodobně jde o extrasystoly - jednotlivé nepravidelné stahy srdeční; jedná se o jiný typ arytmie než byly předchozí tachykardie. Zřejmě nepůjde o závažný stav, ale vzhledem k tomu, že se objevily v delším odstupu od předchozích obtíží, bylo by vhodné zopakovat EKG monitoraci k objektivizaci typu arytmie, případně i echokardiografické vyšetření. Dle nálezu a intenzity symptomů Vám pak kardiolog určí terapii - léky zpravidla není nutné užívat, výjimečně jen v malé dávce v době obtíží. Problém často odezní spontánně. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: