Vyrážka

Dobrý den, týden po dobrání kortikoidů ( léčím se na trombocytopénii ) se mi udělaly skvrny na krku, hrudníku a později i menší na břiše. Chvílema mně to i svědí. Může to být z důsledku braní kortikoidů? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Podle fotografie by mohlo jít o tzv. pityriasis rosea, virové onemocnění, které je v tomto období roku poměrně běžné. mělo by během několika týdnů spontánně ustoupit. Pokud by projevy stále přibývaly, nebo onemocnění mělo nějaký bouřlivější průběh, navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: