Vyrážka a svědění na kůži po celém těle

Ráda bych se poradila. Jsem v 16 týdnu těhotenství, léčila jsem se antibiotiky Ospamox (na angínu), když jsem je dobrala, tak se mi po dvou dnech objevilo svědění na různých částech těla a po škrábání i zarudlá vyrážka. Např. pod kolenem, na břiše, na krku, na zápěstí... Snažím se místa potírat hojivými mastmi (Psylo balsam, fenistil), to sice pomůže, místo vyrážky i zesvětlá, ale svědění začne zase jinde. Nejhorší je to ráno a večer. Alergická jsem do teď na nic nebyla, může to být těmi antibiotiky? Někdy je to úporné svědění, a je těžké vydržet se neškrábat, ale po poškrábání je to ještě horší. Jsou nějaké léky proti takovéto reakci? Nebo co mi můžete poradit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velice pravděpodobně se může jednta o alergickou reakci na antibiotika, doporučovala bych vyhledat Vašeho praktika, jež Vám ATB předepsal, či kožního lékaře. proti Vaší terapii Fenistilem nelze v podstatě nic namítat, obávám se Většina protisvědivých léčit užívaných oráolně je v těhotenství kontraindikována.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vyrážka | Od: Roman | 16.1.2009 03:09
Dobrý den,
mám takový problém, již podruhé v životě se mi na těle objevila zarudlá vyřážka. Připomínám nejsem a myslím ani jsem nikdy nebyl na nic alergický,ale vždycky mám hrůzu s toho jestli to není lupénka. Vyrážka je přes den docela v pohodě je to horší na večer ráno to trochu svědí(podotíkám je na celém těle, kromě hlavy) u lékaře jsem již byl ale vysledky jsou prabídné, dostal jsem léky Claritine, a mast Beloderm. chci se zeptat je možné třeba odběrem krve a rozborem zjistit příčinu a pokusit se tomuto předejít. Ke komu teda potom jít???? A chci se ještě zeptat jestli může tohle trápení být i nervového původu??
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: