Vyrážka, zelená řídká stolice

Dobrý den. Můj problém je poněkud komplexní. Mám pětitýdenního syna. Zhruba před dvěma týdny se mu objevila ošklivá vyrážka na obličeji,která se velmi rychle rozšířila na hrudník a ruce. Jednalo se o červené pupínky,postupně až slité červené mapy, místy vypadaly jako vřídky se žlutým středem. Navíc syn zvracel (po každém kojení několikrát, měla jsem dojem, že vyzvracel téměř všechno co vypil, zvracel i později sražené mlíčko) a měl průjmovitou stolici, která měla tmavozelenou barvu.Sli jsme se ihned poradit. Na vyrážku jsme dostali kortikoidy a o zvraceni a prujmu nam bylo receno, ze je "zcela normalni". Zkusila jsem vysadit z jidelnicku laktozu a nektere drazdive potraviny ,nicmene stav se zlepsil jen malo. Vyrazka se zklidnila,ale objevovala se na dalsich mistech. Syn dal zvracel a za predminuly tyden pribral pouze 120 gr, za minuly tyden pouhych 30 gr. A to byl vážený po kojení. Vysadila jsem tedy mleko uplne. Vyrazka se zastavila, syn uz temer nezvraci a vratila se mu chut k jidlu. Ma ale porad vodovou, jakoby zpenemou zelenou stolici. Chtela jsem se Vas zeptat - je mozne, ze je precitlively na mlecnou bilkovinu? Je takova stolice u petitydenniho miminka normalni? Nebo mam trvat na dalsich vysetrenich? Velice nerada bych cokoliv zanedbala. Mam take obavy aby syn neztracel prilis mnoho tekutin z organismu. Mame pokracovat v lecbe kortikoidy? Jedna se o 1% hydrokortison - muze malemu miminku uskodit? Muze se aplikovat i na oblicej? Děkuji Vám mnohokrát za Vaši pomoc i rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych trvala na dalším vyšetření (aby se vyloučila event. infekce střevní, včetně rotavirů), hlavně by se mělo dostat vám více informací ohledně diagnosy a také konkrétních rad. Kožní vyrážka může být opravdu jen projevem alergie na laktosu, vymizí při správném přístupu k dietě /opravdu poctivě vysadte jakýkoli náznak laktosy ve své stravě, nebojte, existují sojové výrobky poměrně chutné a náhrady mléka - informujte se v prodejně zdravé výživy.../, taková stolice u kojeného dítěte rozhodně normální není. Pokud váš pediatr bude mít pořád stejný postoj, běžte se poradit na alergologii nebo na ambulanci nemocnice, věřím, že při správném přístupu k výživě se nakonec vše uklidní, včetně kůže a mastička nebude nutná. Důležité je prospívání chapce a pokud nepřibývá, mohli byste se octnout v nemocnici na dětském, možná by to ale bylo lepší - dostalo by se vám vyšetření a hlavně pomoci. Pro info o alergiích doporučuji stránku http://www.bez-alergie.cz/uvodni-stranka, konkrétně potom http://www.bez-alergie.cz/aktualne/cim-mohou-alergici-nahradit-mleko-243. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejne priznaky | Od: Honza | 23.5.2011 10:53
Dobry den, nasel jsem vas
prizpevek, jelikoz podobne
priznaky ktere popisujete
ma i muj syn. Az na to ze
jsou 3 roky. Stolici mel
brzcalove zelenou jen
jednou, pak se osipal v
obliceji stejnym zpusobem.
Muzete mi prosim rici, jak to
dopadlo u vas ? Dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: