Vysetreni

dobry den pane doktore uz jsem se tu radila ohledne meho problemu viz popis nize---Dobry den pane doktore, mam uz 2mesice problemy s kolenem.Nejdriv to zacalo bolestmy nad kolenem pri drepnuti a potom uz jsem si nexrepla vubec nelikoz mi za par dni koleno nateklo nad i pod kolenem ze strany.cvicim bez zateze hlavne na rotopedu a beru gs condro.drepnu si ale s bolesti se zvedam otok je jen pod kolenem ze strany a nad kolenem se vytvorila spise tvrda boule.jde to videt hlavne pri ohnuti.citim pnuti hlavne pod kolenem,kdyz ho mam ohnute pne to a musim nohu narovnat.cely den.citim tupou bolest pod kolenem koleno na vecer mam i teple oproti druhemu.v patek jdu na ortopedii a tak se chci zeptat zda mam trvat na rtg snimku a na necem dalsim??pomuze noseni ortezy a hradi ji pojistovna kdyz to napise ortoped??mam 2deti a chodime na dlouhe prochazky a bohuzel si nemuzu doprat odlehceni.tak jestli by me pomohla orteza.babicka mela vymenene snad vsechny klouby mam se zminit na ortopedii a pripadne co me ceka operace?? podotykam ze v roce 2008 jsem byla na elektromagneticke rehabilitaci a potom uz mi dr nic nepredepsala.dekuji mockrat. Dobry den pane doktore.psal jste mi,ze chcete znat odpoved lekare.posilam lek.zpravu z dneska.na rtg jsem nebyla pry je to problem ktery by na ryg nebyl videt a doporucil mi cviky stahovani svalstva v leze a zvedani nohy nahoru a dolu.kontrolu budu mit podle sebe nebo obtizi.kolo a brusle muzu jen na rovnem povrchu a nezvedat se ze sedla.ortezu mi pan dr ani nenapsal. Odpověď odborníka: Ortoped vám jistě rtg snímek provede, je otázkou zda nebude potřeba provést ještě další zobrazovací metody jako je diagnostický ultrazvuk nebo CT nebo magnetická rezonance. Vaše potíže upomínají na porušení menisku nebo změnu části chrupavky, osteochondritis, což ortoped jistě zhodnotí. Podle všech vyšetření potom potřebná léčba. ma otazka ale zni.nemam stanoveny termin kontroly.dnes po punkci jsem byla pro malou do skolky a odlehcovala koleno ale ted me picha a bolest vystreluje do lytka.celkove me to koleno vic boli a vic to citim.Chci se zeptat kdyz mi dr neprovedl rtg ze to neni probem ktery by byl videt na snimku tak co tedy je rrseni??posiluju pravidelne a trapi me to od roku 2008.nehla jsem se z mista vubec.prosim o info jestli se mam treba zkusit za mesic objednat znovu pokud to bude pretrvavat.nekdy me ta bolest budi v noci.gs condro uzivam a posiluju porad dekuji a prikladam i zpravu z dneska

Odpověď odborníka:

Dobrý den . Injekce, kterou jste dostala může zabrat do dvou až 3 týdnů. Pokud se stav nezlepší , pak je vhodná nová návštěva lékaře - léčí se rehabilitací - magnetem, ultrazvukem , elektroléčbou . Rentgenový snímek postižení chrupavky skutečně neukáže, ale může ukázat jiný tvar čéšky či jiné změny v kloubu například arthrosu .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět vedlejších nosních dutin často provází sezónní alergickou rýmu
I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
Články: I při bezezbytkové dietě lze vykouzlit pestrý jídelníček
V rámci léčby některých...
Vyšetření demence
Články: Vyšetření demence
Vyšetření demence je soubor...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Články: Jste těhotná? Pozor na křečové žíly!
Mnoho žen se s nimi setká...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: