Vyšetření 2letého dítěte, časté angíny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi doporučíte jaké vyšetření by měl podstoupit můj 2letý syn. Ve 3m zaléčen na streptokoka, dále opakovaně anginy a infekce DC. Dnes má syn 25měsíců a již máme po 7antibiotika. Už mě to opravdu děsí. Máme doporučení na ORL, ale trhání nosní mandle bych chtěla nechat opravdu až na krajní řešení. Žádám o radu, zda jsou možná další vyšetření pro určení příčiny těchto nemocí. Děkuji za odpověď. LV

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy je opakovaná infekce klasickou medicínou neovlivnitelná, váš názor ohledně trhání nosní mandle ale sdílím plně. Jenoduchá rada neexistuje. Mohla byste ještě požádat o vyšetření imunity na imunologii a nebo ev. zkusit podle výsledků vyšetření (stěry z nosohltanu na určení půdovců infekce) nějaký imunomodulační preparát /např. Bronchovaxom - zeptejte se na něj oš. pediatra/. Imunomodulace znamená úprava imunity. Mnohdy se ale nic závažného nezjistí a k příčině jako takové se klasická medicína nedobere. Řešením by bylo zvolit holistický přístup k léčení (holistický je celostní). Zejména homeopatie nebo čínská medicína bývají v těchto případech učinné, jde ale o neplacenou medicínu z veřejného pojištění a je potřeba mít trpělivost. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: