Vyšetření

Dobrý den, rada bych poprosila o vysvětlení. Byla jsem na gynekologii s problemem krvácení pri sexu. Již dříve jsem mela po prve nález na deloznimu hrdle. Poté kontrola po půl roce- v pořádku znova po půl roce-v poradku. Mela jsem jít po roce ale přišla dříve prave kvůli krvácení a paní doktorka mi řekla, již v minule kontrole ze se ji děložní čípek moc nelíbí ale ze pockame na cyto. Ta byla v poradku a včera mi to řekla znovu a rovnou me poslala na kolposkopii a biopsii a podle závaznosti rikala ze půjdu na konizaci. Ani mi neudělala ster na cytologii. Pokud to bude závaznost typu I jak se postupuje? Budu jen sledovaná dále u svého gynekologa? A když sem mela cytologii cca před 8 měsíci v poradku jako ze me doktorka posila hned na COP? A po zákroku pokud bych musela jít bude to uz v poradku? Děkuji za vysvětlení

Odpověď odborníka:

Takto se nedá odpovědět,obecně se vždy při odběru cytologie provede i kolposkopie a tyto dva výsledku potom rozhodují o tom zda je to dostatečné nebo zda ke zpřesnění diagnozy bude potřeba biopsie.A teprve podle histologického rozboru je možno říci jaký bude nejlepší postup.A kontrola na COP je podstatná protože je to vrcholové zařízení které se zabývá jen cytologii a kolposkopii a mají tedy i největší zkušenosti. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zvládněte chřipku a nachlazení šetrně – s pomocí homeopatik
Nenechte své srdce zmrznout
Články: Nenechte své srdce zmrznout
Zimní období není pro naše...
Úrazy nosu a vedlejších nosních dutin
Články: Úrazy nosu a vedlejších nosních dutin
Příčinami úrazů nosu bývají...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina slinivky – pomůže očkování?
Články: Rakovina slinivky – pomůže očkování?
Karcinom slinivky břišní...
Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Články: Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Vzbudili jste se s ucpaným...
Revmatoidní artritidou mohou trpět i děti
Články: Revmatoidní artritidou mohou trpět i děti
Ranní ztuhlost kloubů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x