Vyšetření vur

Dobrý den, prosím, mám na Vás dotaz, ohledně mé 14. měsíční dcery. V 6. měsích (tj. březen 2012) prodělala akut. zánět ledvin, následným MCUG vyšetření zjištěn aktivní, oboustranný VUR II. st., je na zajišťovací léčbě Furantoinem. Od té doby bez recidivy, jen nyní v září jsme byly hospitalizovány pro podezření na led. zánět, ve finále uzavřeno jako IMC. Při DMSA vyšetření nebyly zjištěny žádné změny na ledvinách, dle doporučení nefroporadny máme pokračovat v zajišťovací léčbě. V červnu 2013 budeme pozváni na kontrolní MCUG a to bych se Vás chtěla zeptat, zda se toto vyšetření nedá nahradit např. ultrazvukem, když už vlastně ten VUR má diagnostikovaný? Nechci dceru stále vystavovat rtg. záření. Za odpověď Vám předem moc děkuji. S pozdravem Nicky

Odpověď odborníka:

Vážená paní Nicky, kontrolní MCUG u dětí s diagnostikovaným VUR je standardním postupem hodnocení vývoje onemocnění a vlivu léčby. Doporčuji Vám konzultovat Vaše obavy s dětským urologem, případně s jiným pracovištěm této specializace v rámci tzv. "druhého názoru". S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: