Vyšetření ve 12týdnu těhotenství na vývojové vady plodu

Dobrý den. včera jsem byla ve Zlíně na zjištění vývojových vad plodu (platila jsem za něj 1400Kč). Byla jsem na ultrazvuku, lékařka mi řekla, že mám zakloněnou dělohu, tak jsem musela mít vnitřní UTZ. Nic mi neřekla, jen že si mám v pondělí zavolat na výsledky. V papírech co mi dala jsem se dočetla, že nebyla vyšetřena nosní kůstka dítěte, což by ale měla být, aby se vyloučil DS, ne? Také bylo v poznámkách: Vizualizace snížena. Tak proč jsem vůbec na to vyšetření šla a platila ho? Na fotce, kterou jsem dostala je mrně špatně vidět, je z boku a ten nosík tam vážně nevidím. Opravdu mám z toho strach. Nejvíc mě překvapilo, že mu nezměřili tui nosní kůstku. Celý ultrazvuk trval tak 5minut maximálně. Může se stát, že tu kůstku někomu opravdu nezměří, nebo mám víc počítat s tím, že dítě bude postižené?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marcelo! Ne každé vyšetření je stejně výtežné a někdy se bohužel z vyšetření nic kloudného nedozvíme. to ovšem neznamená, že by náklady na jeho provedení byly nižší! To, že nebyla změřena nosní kůstka v žádném případě neznamená, že by riziko postižení dítěte bylo VĚTŠÍ! Může se stát, jak píšete, že nosní kůstku nezměří. (Ostatně, když se vám to osobně stalo, proč se ptáte, zdali se to může stát?)

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x