Vysoký krevní tlak

Dobrý den, u manžela (57 let, bývalý sportovec-fotbal)nedávno zjistili vysoký kr.tlak. Obvodní lékař bez jakéhokoliv vyšetření nasadil léky DAPRIL a RHEFLUIN. Manžel má tlak kolem 150/120 a tepovou frekvenci kolem 115-117 v klidu. Je chronicky nemocný (borelióza, únavový syndrom, poléková jaterní léze a astma). Již 14 dní není schopen větší zátěže, trpí kolapsovými stavy a dušností. Mám o něj velký strach, prosím o radu, zda se máme obrátit na některé specializované pracoviště ve velkém městě nebo zůstat i nadále v péči obvodního lékaře? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Olgo! Pokud váš manžel od začátku nově nasazené léčby trpí dušností a kolapsovými stavy, není to rozhodně v pořádku. Tyto potíže s novou léčbou mohou, ale také nemusí souviset, v každém případě bude potřeba vašeho manžela dále vyšetřit. Co nejdříve znovu navštivte vašeho praktického lékaře a o těchto potížích ho informujte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x