Vyšší hodnoty jaterních testů

Přeji hezký den, poslední týdny mi nebylo vůbec dobře - permanentní únava, bolesti hlavy, těla i kloubů i v oblasti zad, poslední dny bolesti v pravé části břicha... Pan doktor mi udělal krevní testy a dnes mi došla SMS "Máte vyšší hodnoty jaterních testů, za 3 měsíce lab. kontrola". Výši hodnot však neznám, jen mám prý dodržovat dietu. Brzy vstávám do práce (ve 4:30), přijíždím odpoledne domů a hned jdu na hodinu do posilovny a poté toho moc nenaspím. Jen dopovím, že úplně abstinuji (alkohol, cigarety), zdravě se stravuji a užívám suplementy (protein a bcaa). Myslíte, že něco z výše vypsaného může být "viníkem" těchto výsledků? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jaroslave
Velice vhodné by bylo znát přesné hodnoty jaterních testů. Vzhledem k vašim obtížím bych také úplně nevylučovat možnost proběhlé hepatitidy či mononukleózy, byť i suplementy a náročné cvičení v posilovně (kdy dochází k mírným mikrotraumatům ve svalových snopcích) mohou mírné zvýšení jaterních testů udělat. Ale bez dalších informací či vzevrubného vyšetření je to pouze věštění z křišťálové koule, bude nutné blíže dotazovat lékaře, který vám odběry indikoval.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EMG
Články: EMG
Elektromyografie (EMG) je...
Zácpa
Články: Zácpa
Pojmem zácpa označujeme...
Dětské astma možná více souvisí s virovými infekcemi než s alergií
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x