Vyšší nt

Dobrý den,prosím o radu,je mi 27 let a čekáme druhé miminko..První miminko naprosto zdravé,bez komplikací..Ve 12 týdnu těhotenství jsem podstoupila screening test a byla mi naměřena hodnota NT 3.0mm a hcg 47,5 shodný 0,790Mom a PAPP-A ,753 shodný 0,570..upravené riziko 21 1:1088,18 1:11944 13 1:6500...měla jsem docela velké obavy z vyšší hodnoty Nt ke které mi paní doktorka řekla,že je možná srdeční vada,v 16 týdnu mi dělaly tripple test a ten dopadl dobře..pak ve 20 týdnu další screening test a echo plodu a vše vyšlo naprosto v pořádku,ted mě čeká další ve 30 týdnu ultrazvuk,ale stále mám obavy zda miminko bude v pořádku,kamarádky okolo mě co jsou stejně těhotné jako já,jim vyšlo Nt kolem 1,5 a já mám stále obavy že mě vyšlo to nt 3,00mm,pořád se bojím aby to neznamenalo něco špatného i když mi paní doktorka řekla že to pouze ukazuje palec nahoru aby mě více sledovaly,prosím o Váš názor děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledek nemusí značit nic zlého, jen vás zařadil do skupiny rizikových pacientek, které musí být dále sledovány. Tím, že další vyšetření dopadla dobře, můžete zapomenout na přehnané obavy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x