Vyšší tk v těhotenství u lékaře

Dobrý den, před 8 lety jsem v prvním těhotenství měnila gynekologa v posledním trimestru. U druhého gynekologa jsem (protože jsem byla nervózní) měla naměřený vyšší TK. Paní doktorka mě potom poslala do nemocnice, aniž by mě poslala někam na interní vyšetření, jestli náhodou nemám "syndrom bílého pláště". Nyní jsem znovu těhotná, jsem již 20. týden, a opět mám problémy s TK, a sestřička vždy říká, že mám i vysokej puls. Ale já si myslím, že to může být právě tím syndromem bílého pláště. Doma se cítím normálně, ale jakmile se blížím k budově paní doktorky, tak cítím, jak mám horkost ve tvářích, začne se mi motat hlava a je mi tak nějak blbě. Vím, že lékařka nic nedělá, ale já se asi už bojím i toho tlakoměru. Teď mě odeslala na intrnu, kde stejně vím, že mi naměřej vyšší TK. Doma si měřím tlak třeba i 3x denně, a zatím jsem ho vždy měla normální. Mám očekávat, že mi paní internistka dá Holter? Před 2 lety jsem byla také těhotná, preventivně jsem brala Dopegyt a TK byl normální. Mám doma ještě jednu skleničku léků. Mám zkusit si vždycky vzít 3 dny předtím, než půjdu k doktorovi Dopegyt, abych neměla strach a pro svůj vnitřní klid? Nevím co mám dělat? Nebo mi doporučíte raději nějakého psychiatra? Mám opravdu z lékařů a měření TK fobii. Můžete mi prosím nějak poradit? Děkuji. Petra

Odpověď odborníka:

Rozhodně si žádné léky neberte,problém hladce vyřeší Holter, jde také o to jaká je přesné hodnota tlaku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: