Vysvetleni a pomoc ohledne vysledku krve a sona

Dobri den preji chci se prosim poradit a poprosit o radu a pomoc , Menuji se Mirek a je mi 35 let, bil sem na odbery krve a kdyz prijeli vysledky delali mi sono ja vam tgo tady prosim napisu me vysledky chtel bich vas srdecne poprosit a radu a pomoc ci ty vysledky sou v poradku a taky i vysledky sona protoze mitam na jedny strane ostali nejakydrobne reziduum a granule na oboch stranach muzete mi prosim poradit co to znamena ?? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- VYSLEDKY: (z dne 30.3.2015 ) Leky: Euthyrox 137ug tbl. denne - Obj. . se jevi euthyreozni , jizva po TTE zhojena per primar, klidna, volne pohybliva, bez znamek rezidui, kuze opocena, chladna P 70reg. ----------- Prosim o vysvetleni ????? - Sonografie stitny zlazy a krku: ----------------------------------------- - Stp. TTE, vyraznejsi jizevnate zmeny , v obouch luzcich stitne zlazy drobne granulomy , pravo drobne reziduum stitne zlazy 2x3mm.-----Prosim o vysvetleni????? - Vice vlevo podel cevnich zvazku a pod kyvacem nekolik drobnych reaktivni uzlin ------- Prosim o vysvetleni ????? - Laboratorni vysledky : --------------------------- - TSH: 2,18 mU/l , / - fT4: 22 pmol/l , / - Testosteron: 12,69 nmol/l , / ------------- Prosim o vysvetleni vysledku????????? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dekuji vam vopred srdecne za radu a pomoc a vysvetleni vysledku Dekuji moc krat , a hezky den preji Mirek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laboratorní výsledky jsou v pořádku. Objektivní nález je v normě (P70=frekvence srdce). Na UZ je patrný zbytek štítné žlázy 2x3 mm, jinak je vše v normě (granulomy i drobné reaktivní uzliny mohou být po operaci přítomny). Nevím, proč vám byla operace provedena, pokud to bylo pro zvýšenou funkci š.ž., tak se domnívám, že nález je dobrý, jste kompenzován a nemusíte mít obavy.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest v krku může zaútočit kdykoli. Buďte připraveni
Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Články: Bílý jogurt: zatočí s průjmem i vaginální infekcí
Exotická jídla na dovolené...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kopřiva
Články: Kopřiva
K léčbě dlouhodobého...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: