Výtok z rodidel

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně výtoku z pochvy. Trápí mě už tak 2 roky, je bílý až žlutavý a docela nepříjemně zapáchající (jakoby mléčný zápach, někdy i takový kyselý). Má gynekoložka mi na můj problém nepříjemně odpověděla, abych se sama zamyslela z čeho to může být a že mi na to nic nepředepíše, protože jsem asi měsíc před tím užívala antibiotika k léčení Gardnerelly vaginalis, což mě velmi urazilo, protože jsem čistotná, sexuální partnery nestřídám. Po odebrání vzorků mi sdělila že nemám samočistící schopnost a doporučila mi vaginální tobolky Gynocaps, které si musím zcela hradit sama a nemám pocit že by mi pomohli na déle než 1-2 dny. Za gynekologem s tímto problémem již jít nechci a proto se chci zeptat na případné možnosti léčby, že bych případně navštívila jiného gynekologa. Je to problém nepříjemný a omezující, doufám že se dá něják léčit aniž bych potřebovala co 2 dny nějáké tobolky ... Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nakyslý výtok z pochvy je přirozenou věcí, takový výtok není třeba léčit, pokud není doprovázen pálením, bolestí, svěděním. Jestliže Vás výtok obtěžuje nadměrným množstvím, můžete zkusit vaginální výplachy. Vhodný přípravek si vyberete v lékárně. Je to doplněk hygieny.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x