Zácpa

Dobrý den, mám problém se stolicí, chodím teď max. 1x za týden, už to trvá asi měsíc. Je to problém? Před měsícem jsem měla asi měsíc opačný problém. Chodila jsem normálně, ale byl průjem. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, střídání zácpy a průjmu může být naprosto banální a je možné, že se stav upraví po zavedení opatření v životosprávě (pravidelná strava s vysokým obsahem vlákniny, dostatek tekutin). Na druhou stranu to může být i příznakem závažného onemocnění, například nádorového v oblasti zažívacího traktu. Nepíšete, kolik je Vám let, samozřejmě u mladšího člověka je závažné onemocnění jen málo pravděpodobné. Přesto byste měla navštívit svého obvodního lékaře a nechat se vyšetřit, případně si nechat udělat test na okultní krvácení ve stolici.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: