Zalehlé ucho

Dobrý den, od 13.7. mám zalehlé ucho. 15. 7. jsem byla na vyšetření na ORL, tam mi ucho prohlédli a vyčistili, řekli mi ale, že to není zalehlé od špíny, ale že je to z rýmy. Dali mi kloktadlo, kapičky do nosu s antibiotikem Pamycon, normální kapky do nosu a tablety Clarinase na odpuchnutí sliznic. Brala jsem vše, jak mi lékař řekl, asi 2 dny, ucho se však zhoršilo a zalehlo ještě více, tak jsem 17.7. jela na pohotovost. Tam mi paní doktorka řekla, že je to od rýmy a dala mi kapky do ucha Otipax. Ucho se opět nezlepšovalo, ba naopak zalehlo asi úplně nejvíce, jak mohlo. Tak jsem hned v 20.7. jela na ORL jinám. Tam mi pan doktor udělal vyšetření ucha, řekl, že tam nic není, pak mi udělal vyšetření nosu a řekl, že mám zánět nosohltanu a že na eustachově trubici vidí hlen a že proto neslyším. Nasadil mi antibiotika Zinnat 500 mg, která beru již třetí den a stále necítím žádné zlepšení. Chtěla bych se zeptat jak dlouho asi může trvat než ucho odlehne? Jsem už zoufalá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Marcelo. Zlepšení v podobných situacích může trvat i 2-3 týdny. Pokud se ale stav nebude lepšit nebo budete pozorovat nějaké nové potíže (bolesti, teplotu), je samozřejmě na místě kontrola lékařem. Doporučuji rozhodně lékaře a pracoviště nestřídat - i když se stav zhorší, není to důvod, aby Vás viděl někdo jiný, vždy je užitečné, aby postup měl návaznost. Nespoléhejte se ale na efekt antibiotik - je třeba léčbu podpořit nosními kapkami, dostatečným příjmem tekutin, proplachy nosu solnými roztoky (které je užitečné také kloktat). Přeji brzké zlepšení stavu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anafylaktická reakce
Články: Anafylaktická reakce
Anafylaktická reakce je...
Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Články: Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Pásový opar je velmi...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Články: Výšku dítěte může matka v těhotenství ovlivnit
Přemýšlí-li matka o svém...
Varlata
Články: Varlata
Varlata jsou důležitou...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x