Zalehlé ucho a bolest krku

Od včerejška mě bolí v krku a mám rýmu, dnes ráno jsem zjistil, že mám zalehlé ucho.Teplotu mám normální(36,5).Doufám, že zalehlé ucho je u rýmy normální.Jak se mám zalehlého ucha zbavit?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zalehnutí uší při rýmě je normální, protože je oteklé ůstí E. trubice a v uších je podtlak. Nějakou dobu však zalehnutí přtrvává , může odeznít, ale i klidně může velice rychle přejít do zánětu středního ucha s bolestmi. Samoterapie spočívá pouze v kapání nosních kapek, ORL lékař Vám předepíše ještě tabletovou dekongestivní medikaci, kterého bych stejně doporučil navštívit k vyloučení mazové zátky.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Rychlý průvodce rakovinou prostaty aneb Co je dobré o této nemoci vědět
Léčba akné u pacientů s atopickým ekzémem
Články: Léčba akné u pacientů s atopickým ekzémem
Akné a atopický ekzém. Dvě...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět věcí, které byste měli vědět o zápalu plic
Články: Pět věcí, které byste měli vědět o zápalu plic
Lidem ze zemí s dostupnou a...
Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Články: Fakta a mýty o hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza...
Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Články: Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Biologická léčba. Sousloví...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Co potřebujete vědět o nádorech ledvin III. – vedlejší účinky léčby
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: