Zalehlé ucho - boulička na krku pod ušním lalůčkem

Dobrý den, už asi 11 dní mám zalehlé ucho. Nejdříve jsem měl chřipku, konkrétně teplotu (cca 4 dny), kašel stále přetrvává, rýmu (avšak lajdácky jsem nesmrkal). Po zbavení se teploty a rýmy jsem se jednoho dne probudil se zalehlým pravým uchem, což jsem řešil peroxidem, česnekem ve vatě, přihřátým mlékem. Trošičku na to ucho sice slyším, ale je to mizerné. Před 4 dny se mi vytvořila ještě přímo pod uchem, pod ušním lalůčkem jakási boulička, která je měkka (ne úplně, trošičku zmačknout jde, ale při větším pomačkání cítím jakýsi tlak v bouličce, jakoby byla plná tekutiny). Prošel jsem internet a myslím si že mám zánět středního ucha a Eustachovy trubice. Snažím se smrkat, pomáhám si práškama na zánět spodních cest a vrchních cest dýchacích (mám taktéž zánět průdušek), konkrétně Fromilid 250mg (smrkání a prášky - cca 3 dny), který jsem měl u sebe z poslední léčby. Prosím o radu, nevím co je ta boulička, jestli je to Atherom nebo zduřelá uzlina popř. jestli to není nahromádění něčehosi nehezkého (používal jsem peroxid 2 denně). Když se nakloním dolu, do stran, mám pocit, jako kdyby chtělo cosi ven, ale nemůže. Lze si pomoci smrkáním a i tabletama ohledně zalehlého ucha?? Co by mohla boulička být zač a jak ji odstranit??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zde najisto nezjistíme, co je boulička zač. Ale na fotce vypadá jako absces - tj.dutina plná nejspíše hnisu. Možná souvisí s probíhající infekcí, možná souvisí s akné, které dle fota máte. Je nutné, abyste vyhledal ORL lékaře, který prohlédne jak bouličku, tak uši a oblast horních cest dýchacích a podle nálezu stanoví optimální léčbu, aby jste se pokud možno vyhnul například přechodu infekce do chronického stadia nebo zhoršení stavu či trvalé nedoslýchavosti. Zánět středního ucha a Eustachovy trubice je vzhledem k popsanému velmi pravděpodobný. (K léčbě - i když jste se velmi poctivě a bohatě léčil sám, lékař má ještě další možnosti, zejména co se týká vhodných antibiotik, léčby ucha různými prostředky apod.)

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: