Zalehnuté ucho

Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a píská ještě před tím sem měla kašel a rýmu já totiž na to často trpím. Před 14dny sem byla na ORL a tam mi řekli že to je od rýmy a že mám hodně žvýkat žvykačky a napsala mi sinupret tak ho furt beru a po týdnu mi to odlehlo ale potom zase zalehlo tedka občas mě to aji trošku bolí ale dá se to vydržet. Ale na ORL se už bojím protože kamoška to taky měla a řekli jí že tam má nakou bublinu tak jí to museli propíchnout a kdyby to nepropíchli tak by ta bublina praskla a ona by ohluchla tak se chci zeptat jestli je možné že to mám taky ? Děkuji předem za odpověd

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že Vaše potíže jsou dány stále následky proběhlé infekce horních dýchacích cest - při otoku sliznic v hltanu a nosu dochází k poruše vyrovnávání tlaku ve středním uchu. Kontrola na ORL (už proto, že máte nově i bolesti ucha) je určitě vhodná, ale punkce ("propíchnutí") se nebojte - pokud jde jen o výše zmíněný problém, nebude nutná, trvalé poškození sluchu nehrozí. Každopádně Vám lékař samozřejmě nemůže provádět nic, s čím byste nesouhlasila, věřím, že se na dalším postupu dohodnete k Vaší spokojenosti!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: