Žaludeční zánět a vřed

Dobrý den, diagnostikovali mi těžký žalud. zánět a malý vřed. Nasadili mi Controloc a Venter, čekám na výsledky HBPylori. Před vyšetřením jsem byla přesvědčená, že mám nedostatek žalud.kyselin, což podporoval i fakt, že mi pomáhala šťáva z řepy, káva, černý čaj, olivy, džusy v kombinaci z nálevu lněného semínka. Teď mám brát Controloc, po kterém mi je špatně a tyhle potraviny nejíst. Musí být VŽDY žalud.vřed a zánět vyvolán překyselením žaludku????? Nemůže být opravdu problém v tom, že je kyselin nedostatek???? Děkuji za váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u pacientů se sníženou sekrecí žaludeční kyseliny snáze dochází ke kolonizaci sliznice žaludečního těla helikobakterem, intenzivnímu zánětu, dalšímu snížení sekrece kyseliny a posléze k atrofii sliznice a vzniku vředu. Vzhledem k diagnostikovanému vředu lze u vás tedy očekávat (za předpokladu snížené sekrece žal.kyseliny) pozitivní výsledek helikobaktera.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: