Zánět dělohy

Dobrý den prosím vás o radu.Asi před rokem jsem měla zánět v děloze,bylo to těsně po vysazení antikoncepce a natož mi bylo zděleno že byla chyba ji vysazovat.Začala jsem ji brát tedy znova,a byly mi dány atb na zánět,které okamžitě zabraly.Nyni po roce je zánět zpět.mám stálého partnera a o hygienu pečuji.Mužete mi prosím napsat proč se mi to vrátilo a jak mám předcházet aby opakování už nedošlo?Uvažovala jsem i o wobenzymu,mám sníženou imunitu a vím že na záněty gynekologické trpím.Pane doktore,já jen chci vědět co mám dělat abych tomu všemu předešla.Jinak zánět se projevuje raním výtokem,špiněním mimo cyklus,bolesti i v křížích.Gynekoložka mi dělala stěry a potvrdila zánět.Pro atb jdu až za týden kvůli dovolené.Bojím se že se mi to zhorší a nebo že už to mám chronické.Existuje něco abych tomu předešla?Moc děkuji za jakoukoliv radu.Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, wobenzym není špatný nápad , obecně platí že náš uspěchaný životní styl imunitě nesvědčí. antikoncepce skutečně snižuje riziko pánevního gyn zánětu i zánětu pochvy, péče o správné poš prostředí ( udržet trvale kyselé prostředí, nevyplachovat vodou apod.) se v těchto situacích také doporučuje.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: