Zánět močových cest

Mám patrně po prochladnutí potíže s močovými cestami tři týdny. Lékař mi napsal ciplox, zkoušela jsem ještě brusinky/urinal, ale bezvýsledně. 4 dny beru atb klacid, bez efektu. Mohu přejít na atb ciplox? Jak dlouho po dobráni nemohu na slunce? Za 6 dni odjíždím na dovolenou. Dekuji. Michaela.

Odpověď odborníka:

Pokud po léčbě Ciploxem nenastalo zlepšení nebo se zánět objevil znovu, není změna léčby zpět na Ciplox vhodná. Vzhledem k tomu, že odjíždíte za krátkou dobu na dovolenou, doporučovala bych vyšetření a úpravu léčby cestou urologa. Dle nasazeného antibiotika (každé má jiný vztah k fototoxicitě a jinou délku vylučování z organismu) pak bude nutná ochrana před sluncem. Pokud nejste zdravá, bylo by vhodné i zvážit odložení dovolené. Aby jste si ji mohla řádně ve zdraví užít.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: