Zánět močových cest, může být z ureaplasmat?

Dobrý den, asi před měsícem mi byl diagnostikován po cystoskopii chronický zánět močových cest. dostala jsem na dva měsíce nitrofuratoin a po dobrání jdu na rozšiřování moč. trubice. Chtěla jsem se zeptat jak je to při tomto onemocnění se sexem. Zda to nějak ohrožuje mé zdraví. Protože po měsíční pauze jsem měla s přítelem sex (s kondomem) a potom jsem měla opět bolesti břicha a malinko krve, i když už měsíc beru léky. A ještě neměla bych si nechat rozebrat moč zda to nezpůsobují ureoplazmata? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Každý pohlavní styk zvyšuje riziko znovuvzplanutí zánětu. Samozřejmě by měly být vyloučeny všechny možné příčiny, včetně pohlavně přenosných infekcí.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: