Zánět močových cest, vrácení

Dobrý den, před zhruba 14 dny mě začalo pálit při močení, doktorka mi zjistila zánět močových cest s vysokým obsahem krve a bílkovin v moči. Nejdříve mi předepsala biseptol, poté macmiror na 10 dní kvůli rezistenci na biseptol. Po 10 dnech na macmiroru bylo vše v pořádku,ale 3 dny po dobrání macmiroru se mi problémy vrací. Nevím co s tím, tyto problémy mám prvně a ze sexu (nejspíše zanesením z análního otvoru). Myslíte si, že by to mohla být nějaká pohlavní nemoc nebo je to jen zánět močového měchýře? Ale proč se mi po dobrání atb vrátil? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Macmiror není vhodné antibiotikum na zánět močáku. Opakovaný zánět měchýř by měl být důsledněji vyšetřen. Opakování zánětu není neobvyklé a není nutné myslet hned na pohlavní chorobu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: