Zánět po sexu

Dobrý den, chci se Vás tady zeptat za mou partnerku. S partnerkou jsme spolu od října. Po vydatnějším sexu, kdy má partnerka dosáhne několikrát orgasmu za sebou, následuje druhý den zánět, který má horší a horší průběhy. Pokaždé dostane antibiotika. Byl jsem i já na vyšetření, zda-li v sobě nemám něco, co by ji mohlo vadit a závěr je takový, že v sobě údajně nemám nic, co by mělo partnerce vadit. Našla se mi tam jen nějaká bakterie, která běžně žije na povrchu pokožky. Dostal jsem na to COTRIMOXAZOL AL FORTE. Partnerka byla na vyšetření a byla ji odebrána jen moč, kde poprvé našli "zánět" a tento čtvrtek jde pro výsledky druhého odběru. Bylo ji sděleno, že další vyšetření se dělat nebude a dostala nějaké prášky na 3 měsíce, které má brát. Bylo ji i doporučeno brát po sexu antibiotika, což odmítla z důvodu, že měla 6x antibiotika za 1/2 roku. Je stále unavená z prášků, pořád spí a sex už neprovozujem měsíc, protože má strach ze zánětu. Proto se zde obracím na vás vážení, jestli nevíte co s tím, jak pokračovat, jak léčit. Chci, aby partnerka byla opět zdravá a mohli jsme spolu dál normálně fungovat. Moc Vám děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko odpovídat, když uvádíte pouze termín zánět, ale neuvedete, jaký druh bakterie se našel. Je to dotaz velmi povšechný a proto nemohu odpovědět jinak než povšechně. Pokud se opakují problémy a léčba není ůčinná, navštite opakovaně urologii a nechejte si udělat opakovaně rozbory. Také by mohlo jít o infekcí chlamydiovou /sex.přenosná/, které se musí antibiotiky léčit jinak, "na míru". Vaše partnerka by měla také opakovaně navštěvovat gynekologa, zjistit si, jaké bakterie má a požádat ev. o vyšetření na chlamydie a další příbuzné organismy /ureaplasmata/. Pokud se nic nezjistí ani opakovaně - mohla by se jít poradit na imunologii, jestli nemá nějaký celkový problém s imunitou. Uvažuji ještě dál, má partnerka vyšetřenu hladinu cukru v krvi???? - opakované záněty se vyskytují u vysoké hladiny cukru v krvi, kterýžto vlastně bakterie živí....Proto at absolvuje test na glukosu v krvi, u obvodního lékaře, opakuje návštěvu u gynekologa s prosbou o vyš. chlamydií a ureaplasmat a potom se poradí s imunologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Zvětšené srdce Lékaři mně zjistili zvětšené srdce. Nevím, co to je a jak mám...
  • Polyp na děloze. P.doktore,chtěla jsem se vás zeptat byl mi zjištěn polyp na...
  • Pupinek Zjistil jsem,že se mi na kůži mezi pravým a levým varletem ve spodní...
  • Bolest v pravém podbřišku Pul roku me trapi obcasne pichnuti nebo bolest v...
  • Penirium Chtěl bych se zeptat na doplněk stravy Penirium. Zajímá mě jestli to...
  • Solumedrol a diabetes Od 14.2.2014 do 11.4.2014 som brala infúzie solumedrolu...
 
Naposledy čtené: