Zánět po operaci páteře

Dobrý den, můj otec je 6 let po operaci bederní páteře, při které mu byly některé plotýnky nahrazeny kovovými implantáty. Od té doby má jizvu stále otevřenou a hnisavou. Při kontrolách je stále ujišťován lékařem (neurologem) že tento stav je normální. Nedávno měl dokonce bolesti spojené se slabosti a jizva mu začala hnisat víc, proto šel přímo do nemocnice kde byl operován k panu primáři, ale opět se mu dostalo stejné odpovědi. Má si koupit ibalgin na bolesti a že tento stav je normální. Proto se obracím na Vás s dotazem jak má otec postupovat dále? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud je rána otevřená jak udáváte zaléčí na tom v jakém rozsahu, do jaké šíře a hloubi, zda jsou obnaženy hlubší prostory, nakolik jsou v otevřené ráně případné choboty nebo píštěle. Velmi důležitý je nález v ráně, nakolik je rána kontaminována mikroby, jakého druhu, jaký je výsledek mikrobiologického vyšetření a citlivost mikrobu na antibiotika. Měl by se odebrat na chirurgickou ambulanci a pokud je rána větší přijetí do nemocnice na chirurgické oddělení , došetření a doléčení stavu s provedením opakovaného sešití rány po jejím vyčištění.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: