Zánět po operaci žlučníku a slinivky

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor na zdravotní stav mého otce. Zhruba před 4 měsíci mu lékaři diagnostikovali kamínek o velikosti 4 cm v žlučníku a zároveň jakýsi útvar na slinivce (na ocasu). Vše až po úmorném snažení dokázat, že otec opravdu trpí obrovskými bolestmi. Vždy byl z nemocnice (Karlovy Vary) bez vyšetření poslán domů, že se pouze přejedl, že mu nic není. A to i přesto,že jsme ho do nemocnice vozili skoro každý víkend. Před dvěma měsíci se podrobil operaci, kdy mu byl odstraněn žlučník a nález na slinivce. Nález byl benigní.Po 14 dnech byl propuštěn do domácího léčení s tím, že bude docházet k lékaři na kontroly (ty pečlivě dodržoval). Bohužel jeho stav se začal zhoršovat, trpěl bolestmi v oblasti po operaci žlučníku a slinivky. V ordinaci lékaře mu bylo sděleno po vyšetření krve, že hodnoty CRP jsou 240 a že se počká, až se stav urovná. Po 14 dnech jsme ho museli odvést do nemocnice, jelikož bolesti už byly nesnesitelné, tam dostal injekci bez jakéhokoliv vyšetření (rentgenu nebo sono, ct) a poslali ho domu. Druhý den byl zpět. Udělali mu CT a zjistili, že u operované slinivky se utvořilo veliké ložisko hnisu, které "napíchli"drenem a čekali. Hodnoty CRP neustále stoupaly až na hodnotu 300. Poté nasazena antibiotika. Po dalších zhruba 10 dnech se lékaři rozhodli pro operaci a vyčištění ložiska hnisu, ale mezitím zjistili, že se otci na plicích vyskytl jakýsi hnis nebo voda.V tomto ohledu nedokázali být lékaři přesní. Ložisku u slinivky bylo odstraněno, ale na plicích stále zůstává. Nyní je otec 3 dny po operaci,v břiše má zavedené dva dreny, ale hodnoty stále neklesají. Stále se pohybují na hranici 200.Už nedostává ani antibiotika. Máme opravdu strach o to, co s ním bude. On už celý stav nese i psychicky velmi špatně. Je možné, že došlo k nějakému zanedbání, nebo je to normální stav. Uvažujeme o převozu do jiné nemocnice, ale v jeho stavu máme opravdu obavy. Moc Vám děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel tato komplikace je po operaci slinivky spíše častá - ložisko po operaci i nález na plicích. Rozhodně nemohu bez výsledků vyšetření, rtg,CT aktuálního a dalších testů rozhodnout, pokud máte možnosti převozu či konzultace jinde, udělejte to. Antibiotika by podle méhou soudu mít ještě měl. Pohovořte si ještě s ošetřujícími lékaři a ptejte se na další postup, např. proč ložisko na plicích - spíše jde asi o zánětlivý výpotek - není odsát nebo právě není ošetřován antibiotiky...Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: