Zánět předkožky

Podle všech příznaků mám Balanitis.Toto onemocnění jsem již měl ale bylo to asi před 10lety.Nákaza od jiné osoby je vyloučená.Projevuje se zčervenáním žaludu a otokem předkožky.Svědí to a za okrajem žaludu se stále tvoří smegma.Co bych měl použít k léčení? Je možné použít mast Dermazulén? Je vhodná i koupel v odvaru z heřmánku?Můžete mi poradit vhodné léčivo.V minulost to odeznělo samo.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, udržujte žalud a předkožku v čistotě a suchu, denně měňte spodní prádlo. K léčbě můžete použít odvar z heřmánku. Dermazulen je mastný, ten bych nemazala, jelikož by mohl díky mastným složkám stav zhoršit. Pokud by se nález horšil nebo by v řádu dní neustupoval, vyhledejte svého lékaře. Někdy je potřeba užívat místně nebo i cekově antibiotika nebo protiplísňové přípravky (na balanitidě se může podílet plíseň Candida albicans, zvlášť u pacientů s cukrovkou) a také může být potřeba pod lékařským dohledem vyčistit a ošetřit předkožkový vak a žalud.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: