Zánět šlach

Dobrý den už od listopadu se léčím se zánětem šlach na pravé ruce v zápěstí.Ortoped mi dal pokaždé injekci a řekl pokud mi to nepomůže měla bych jít na operaci. Chci se Vás zeptat jestli byste mi operaci doporučil? Mám strach s toho že mohu mít po operaci nějaké následky.Přece jenom ruky me živí pracuji jako servírka. Předem děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

K tomu, abych mohl řádně odpovědět je sděleno jen málo informací. Nejen délka potíží, bolest, otok předloktí, noční bolesti, stav rtg snímku předloktí, hybnost prstů a předloktí a ostatní choroby. To vše nevíme. Ale ví to váš ortoped, který stav posoudí. S operací se většinou nespěchá. Někdy se zapomíná na možnost znehybnění předloktí a zápěstí sádrovou dlahou a tím zklidnění a vyléčení zánětu s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci. V tom směru bych se ještě doporučil s vašim lékařem poradit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Články: Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Kouřením se zvyšuje počet...
Správná výživa pomáhá pacientům s Parkinsonovou chorobou
Fibromyalgie (2. díl)
Články: Fibromyalgie (2. díl)
Fibromyalgie je častější u...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: