Zánět slepého střeva v těhotenství

Dobrý den, mám tento problém. Jsem ve 25. týdnu těhotenství a po braní tabletky na štítnou žlázu jsem zjistila, že jsem snědla prášek i s tím kouskem folie, který ho v platíčku drží . Jedná se o kousek alobalové folie asi v průměru 0,5 cm. Mám nyní strach, zda si tím nepřivodím zánět slepého střeva, vzhledem k mému stavu se toho dost bojím. Prosím proto o info, jak velké je riziko, že dojde k zánětu slepého střeva, zda by to bylo pro nenarozené dítě nebezpečné, myslím operace. Muselo by se těhotenství tím pádem ukončit? Za jak dlouho po požití folie bych zpozorovala první příznaky zánětu ( kdy už bych mohla být v klidu, že kousek alobalu zánět nezpůsobil)? Velmi děkuji Jana.

Odpověď odborníka:

K žádnému zánětu slepého střeva určitě nedojde. Riziko je zcela nepatrné v osuvislosti s oním cizím tělískem. Protože jistě ani operace nebude, v tom případě se o těhotenství jistě nemusíte obávat. Pokud jsou obavy je ale na místě, abyste si zašla na vyšetření na chirugickou ambulanci. U každého takového polknutí sledujeme stolici, zda ono tělísko odešlo.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x