Zánet slepého střeva

Dobrý den, pane doktore, Mé první problémy začali již v Prosinci 2011 kdy mě bolel levý střídavě s pravým podbříškem.(jako by vaječníky) Tyto bolesti byli velmi nepříjemné, ale o žádné křeče atd. se nejednalo navíc tak z 75% mě to bolelo v levo. Mamka mi řekla, že to bude ovulací a neřešila jsem to po cca 5 dnech bylo po bolestech.(v tu dobu jsem brala antikoncepci a popravdu nevím jak je to s ovulací při jejím užívání) Před měsícem jsem absolvovala prohlídku u gynekologa kde mi pan doktor diagnostikoval varixy v děloze na levé straně. Jelikož se mi po prodělané viroze občasné pobolívání střídavě v levém i pravém podbříšku vrátili. Tak mi kdůlu pravému podbříšku doporučil navštívit chirurgii. Jelikož slepé střevo odoperované nemám a ani mi ho nikdy nerozháněli. Dále mi byl nalezen gynekologický zánet (bohužel nevím konkrétně čeho) a cca 10 jsem užívala entizol. (Řekla bych že během užívání potíže téměř vymyzeli. Bohužel po dobrání prášků se vše opakovalo spolu s výtokem a tak jsem nejdříve naštívila chirurgii, kde mě pan doktor prohmatal a řekl, že slepák je v pořádku. Na gynekologii my opět pan doktor provedl stěry a vzal krev. Plus jsem dostala injekci na vyvolání menstruace (těhotenský dest negativní)-před měsícem a půl jsem vysadila antikoncepci Chloe po 5 letech). Dnes si jdu na gynekologii pro léčbu jelikož se opět neco našlo, ale nejedná se prý o nic hrozného. Konkrétně bohužel nevím. K tomu všemu mě občas pobolívalo a pobolívá kolem pupíku. Pod oběma žebry a žaludek. S tím jsem navštívila prak. lékařku a ta mi na pálení žáhy a žaludek nasadila Ranisan s tím, že se jedná nejspíš o žaludeční neorózu. Od začátku února jsem skoro pořád ve stresu a nervózní. Včera jsem byla na kontrole a jelikož krom pálení žáhy a říhání se nic nijak razantně nezlepšilo dostala jsem doporučení na sono břicha. Musím ještě dodat, že mě dost často bolí záda Vícě méně všude. Stejně tak to pobolívání (tlak, nekdy štípání, píchání,kručení, někdy i jako šimrání v břiše ) se stěhuje od pupíku do boků, podbříšku pod žebra. Občas mám nepříjemný pocit v tříslech. Bohužel paní doktorka na sono bere na objednání a já tuto sobotu ráno odjíždím na dovolenou na 12 dní na Kubu. I tak to dnes zkusím, ale zajímalo by mě zda se tak může projevovat slepé střevo a tak dlouho?Je vydět zánět slepého střeva na sonu? A zda je možné, aby např. prasklo když nejde o strasné bolesti, ale nepříjemné (k přirovnání píchání v boku při běhání je horší) navíc to není nijak pravidelné, ale děsím se toho, aby mě nechyt někde na Kubě a já nezkončila bůh ví kde. Ještě dodám, že za poslední 2 měsíce jsem zhubla 5 kg (z 59 na 54) po viroze a během ní jsem méně jedla jen 3x dně opravdu malé porce (nebyla chuť) a opravdu hodně pila 2l děnne minimálné. Uplně jsem vysadila sladké, alkohol, kávu a jím celkově uplně jinak než dřívě (hodně zdravě). Nechutenstvím netrpím, stolice se mi po změně stravy upravila 1x denně vždy ráno někdy i večer a je pevná. Nevím tedy už za kým jít jestli se jedná o žaludek, nebo to souvisí pouze s gynek. záněty. Nechci nic podcenit a zároven se chci přestat nervovat protože na umření mi opravdu není navíc mám pocit, že pokud jsem psychicky v pohodě je vše o dost lepší i uplně v pořádku. Navíc tyto pocity a popolívání mívám převážně odpoledne až na večer. Můžete mi teda poradit zda se mám obávat odcestovat či ne? Případně jak to dále řešit. Mockrát děkuji Jana 23let. Omlouvám se za tak dlouhý dotaz, ale chtěla jsem vše popsat co nejlépe.

Odpověď odborníka:

Vaše potíže jsou vícestranné, rozhodně je potřeba upřesnit gynekologickou léčbu a zde terapii řádně dokončit. Potíže s přívěskem slepého střeva se mohou objevovat, ael pokud je klinické vyšetření negativní, UZ a laboratoř je negat. nemělo by hrozit z této strany okamžité nebezpečí. Asi není nejlepší při potížích odjet na dalekou cestu, ale pokud by vám v místě pobytu nebylo dobře je třeba při dobrém pojištění bez nejmenšího váhání navštívit lékaře, ve vašem případě nejlépe ambulanci přímo nemocnice než místního praktického lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x