Zánět spojivek

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, co se týše zánětu spojivek. Syn dostal v červnu 2009 infekční zánět spojivek, který se během 14 dnů vyléčil, ale nakazila jsem se od něj já. Od července jsem chodila do nemocnice v Krči, kde mi bylo řečeno, že mám pandemický zánět spojivek a nasadili léky - Maxitrol kapky, poté (po 14 dnech) Predni-pos kapky a po 4 týdnech mi řekli, ať už chodím k lékaři v obvodě, i když potíže neustaly úplně. Začala jsem tedy chodit k lékařce na P-11, která mi řekla, že mi na to nic jiného dát nemůže a stále mi dává kapky Predni-pos. Potíže se po týdnu braní kapek zlepší, ale jakmile je přestanu užívat, tak mě v očích řeže, pálí, svědí a mám zamlžené vidění (prý je to zjizvením rohovky - sděleno lékařkou na P-11). Kapky kapu již půl roku a chodím jen na vyšetření nitroočního tlaku a po 4 týdnech (kdy už se kapky nesmí používat) mi Dr opět napíše Predni-pos. Před 2 týdny mi kapky došly, k lékařce jsem nešla (z důvodu dovolené), a potíže byly během týdne zpět. Nepřijde mi léčba účinná a nevím, zda nezměnit lékaře. Nebudu přeci celý život kapat do oka Predni-pos. Děkuji za Vaší odpověď a názor. Irena Sv.

Odpověď odborníka:

Bez podrobného vyšetření se nemohu přesně vyjádřit, ale vzhledem k tomu, že vaše obtíže jsou dlouhodobé a léčba nevede k výraznějšímu zlepšení stavu, doporučovala bych váš stav ještě konzultovat s nezávislým lékařem z jiného pracoviště. Pokud se však na diagnose a léčbě shodnou, pak asi jiná volba nebude.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: