Zánět spojivek

Dobrý den, jsem náchylný na zánět spojivek, stačí být někde i v mírném průvano nebo mi vadí i jízda na kole bez brýlý a už cítím pálení očí a mám pocit že mám něco v očích. Proto si při těchto pocitech kapu do očí kapky opthalmo septonex jako prevenci rozvoje zánětu. Kapu si tak 3 krát denně jen jeden den někdy i ještě druhý den a je to potom dobrý. Někdy mívám i pocit jakobych měl oko suché a jakobych v něm něco měl a to i bez příčiny a to jen v levém oku. To si taky vždy kápnu opthalmoseptonex a zdá se že to pomáhá. OTÁZKA: nemohu si tím kapáním toho opthalmoseptonexu nějak uškodit? mohu v tom pokračovat? A myslíte že bych si měl zajít na oční na nějakou prohlídku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi pravděpodobně se u Vás nebude jednat o zánět spojivek, ale o syndrom suchého oka. Pro něj je typické nadměrné slzení, pocit písku a někdy i sám cítíte suchost. Dlouhodobá aplikace O-septonexu způsobuje kvůli konzervačním látkám vysušování očí, a tím se potíže prohlubují. Takže si kupte umělé slzy bez konzervačních látek a aplikujte je v pravidelném intervalu plus dle potřeby. Pokud v horizontu měsíce neucítíte zlepšení, tak navštivte oftalmologa. Samozřejmě preventivní prohlídky by jste neměl zanedbávat.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: